Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Upravljalec spoštuje zaupanje, ki ga kupec izkazuje s tem, ko nam posreduje in dovoljuje uporabo njegovih osebnih podatkov. S tem dokumentom kupca seznanjamo z nameni in podlago obdelav osebnih podatkov s strani upravljalca, ter pravicami na tem področju.

Osebni podatki se obdelujejo le, če je za obdelavo osebnih podatkov podana privolitev.

Osebni podatki se obdelujejo na zakonito, pošteno in na pregleden način.

 

1. Upravljalec osebnih podatkov in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

AMERIŠKE DOBROTE d.o.o., Koseskega ulica 63, 2000 Maribor, matična številka: 9214160000, davčna številka: 69673322

Upravljalec ima vzpostavljene organizacijske in ustrezne logistično – tehnične postopke in druge ustrezne ukrepe za zavarovanje vseh vrst osebnih podatkov, vodenih v zbirkah osebnih podatkov, s katerimi upravlja družba, da se prepreči slučajno in namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo kakor tudi nepooblaščen dostop, obdelava, uporaba ali posredovanje osebnih podatkov oziroma, da se zagotovi skladnost obdelave osebnih podatkov z določbami Splošne uredbe, zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov in drugih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Ponudnik ne odgovarja za morebitno krajo podatkov, razen v primeru malomarnosti ponudnika.

 

2. Naša zveza

Varstvo – varnost kupčevih osebnih podatkov je na prvem mestu, zato osebne podatke zbiramo in obdelujemo z visoko mero skrbnosti, v skladu z namenom, za katerega ste podali izrecno soglasje in v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov v Republiki Sloveniji in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. Aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (v nadaljevanju: splošna uredba GDPR).

 

3. Namen in način pridobitve, uporabe in obdelave osebnih podatkov

Upravljalec obdeluje osebne podatke za določene, izrecne in zakonite namene, na podlagi:

 • pogodbe oziroma strinjanja s Pogoji poslovanja in Politike varstva osebnih podatkov,
 • zakonitega interesa,
 • privolitve posameznika.

Osebne podatke bomo uporabili izključno za namen izpolnitve naročila, obveščanja in ostale potrebne komunikacije. Ponudnik bo, ob predhodnem uporabnikovem/kupčevem strinjanju s piškotki, osebne podatke uporabljal tudi za namene neposrednega trženja in proučevanja nakupnih navad na podlagi podatkov o kupljenih izdelkih in posledično ciljnega trženja.

Ponudnik zbira in obdeluje osebne podatke uporabnika/kupca ob obisku spletne strani, registraciji, naročilu za obveščanje ali ob naročilu blaga, povpraševanju po storitvah in v podobnih situacijah v skladu z namenom, za katerega se je uporabnik/kupec odločil, da nam pošlje svoje podatke.

Ponudnik osebnih podatkov ne razkriva nepooblaščenim tretjim osebam oziroma jih bo razkril tretjim osebam zgolj ob izpolnjevanju pogojev iz Zakona o varstvu osebnih podatkov in v primeru, da se bo uporabnik/kupec izrecno strinjal z drugimi izrecno opredeljenimi nameni uporabe teh podatkov.

Z izjemo obveščanja (po predhodnem strinjanju in naročilu kupca), ponudnik ne kontaktira svojih uporabnikov oziroma kupcev.

Kadar ponudnik namerava uporabiti kupčeve osebne podatke za nov namen, bo kupcu posredoval informacije o tem namenu in vse druge pomembne informacije, preden uporabi kupčeve osebne podatke za ta novi namen.

Od časa do časa lahko ponudnik spreminja pravila o zasebnosti, o čemer bo kupca obvestil. Če kupec nadaljuje z dostopom do spletne strani na ta datum ali po tem datumu, se strinja, da ga zavezuje nova različica pravil o zasebnosti.

Če kupec meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik/kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oziroma elektronske naprave.

 

4. Osebni podatki, ki se obdelujejo

Obiskovalci/uporabniki spletne strani in spletne trgovine: IP naslov

Naročeni na obveščanje: e – pošta,….

Registrirani uporabniki: IP naslov, ime in priimek, podatki pravne osebe, e- pošta, kontaktni telefon, naslov za dostavo in naslov za izdajo računa, čas in datum registracije, arhiv komunikacije s ponudnikom, …

Kupci ob oddaji/preklicu naročila: IP naslov, ime in priimek, e – pošta, kontaktni telefon, naslov za dostavo,…

Povpraševanje po storitvah: e – pošta, …

Poleg osebnih podatkov, ki nam jih posreduje uporabnik/kupec, zbiramo (ob predhodnem strinjanju s piškotki) še informacije preko piškotkov. Piškotke zbiramo z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani S temi informacijami bi lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega nikoli ne izvajamo.

 

5. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se lahko vodijo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se doseže namen, za katerega se obdelujejo oziroma upoštevajoč vse zakonske zahteve. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov, se podatki izbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo.

 

6. Pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ima uporabnik/kupec v zvezi z osebnimi podatki vrsto pravic. Uporabnik/kupec lahko svojo zahtevo po seznanitvi odda e – pošto: [email protected]. Upravljalec bo uporabniku/kupcu ugodil v roku 30 dni od dneva, ko je prejel zahtevo.

 • pravica dostopa do podatkov
 • pravica do popravka
 • pravica do izbrisa podatkov (pravica do pozabe)
 • pravica do omejitve obdelave
 • pravica do prenosljivosti podatkov
 • pravica do ugovora
 • pravica do pritožbe
 

7. Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Uporabnik/kupec lahko morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov pošlje na elektronski naslov Pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov.

Prav tako ima vsak, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskemu pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši veljavno zakonodajo.

 

8. Piškotki

Če ste le obiskovalec spletne strani, o vas obdelujemo podatke le z uporabo piškotkov. Če ste uporabnik storitev ali naročnik storitev, ki jih nudi podjetje, o vas obdelujemo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje storitev, ki ste jih naročili oz. ki jih uporabljate. Ti osebni podatki so:

 • Ime in priimek
 • Kontaktni e-poštni naslov
 • Kontaktni telefon
 • Naslov za dostavo
 • Podatke, ki izhajajo iz načina plačila (podatki kreditne kartice, PayPal podatki),
 • Podatke za izdajo ponudbe glede na vaše povpraševanje (vaš naslov, davčna številka).

Če nam posredujete svoje osebne podatke v okviru prijave na e-novice, obdelujemo zgolj vaš e-mail naslov.

 

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

 

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se lahko sami odločate. Piškotke lahko vedno v celoti / delno sprejmete ali zavrnete, odstranite oz. jih onemogočite.

Piškotke si lahko ogledate in jih upravljate tukaj (povezava), sledenju Google Analytics pa lahko onemogočite tudi tukaj.

Za pomoč pri upravljanju piškotkov se lahko obrnete tudi na »pomoč uporabnikom« v vašem brskalniku.

Košarica
error: Vsebina je zaščitena.